5651 Yasasının Çıkış Amacı Nedir?

Bünyesinde çoklu personeli ya da misafirleri olan ve personellerine ya da misafirlerine işletmesinin İnternet'ini paylaştıran tüm işletmeler ve kurumların (Okul, yurt, fabrika, hastane, üniversite Vs.) İnternet üzerinde yapılabilecek suçların önlenmesine yönelik ve ya yapılan suçların tespiti için İnternet üzerinde yapılan işlemlerin kayıtlarını kişi bilgileriyle beraber tutulmasını zorunlu kılan kanun maddesidir.

 

Çağımızın vazgeçilmez teknolojisi olan İnternet, günümüzde tüm ofis ve işletmelerde kullanılmaktadır. Müşterileriniz ve çalışanlarınız tarafından kullanılan internet hizmeti firmanızı yasal ve yasal olmayan pek çok bilişim tabanlı maddi ve manevi risk ile karşı karşıya bırakmaktadır. Bu tür riskleri önlemek için müşterileriniz ve çalışanlarınızın eriştikleri internet adreslerini kontrol etmek ve kayıtlarını tutmak için çıkarılan yasa 5651 sayılı yasadır.

 

Bu yasa gereği işletme ve kurumları hukuki sorumluluktan kurtarmak ve internet üzerinden gelebilecek maddi, manevi riskleri önlemek amacıyla Turbowifi 5651 yasasına tamamen uygun şekilde teknoloji çözümleri üretmektedir.